Specijalistički kursevi masaže

Specijalistički kursevi masaže

Da bi se steklo znanje i usvojila veština sprovođenja bilo koje od navedenih specijalističkih vrsta masaža, potrebno je savladati tehniku sprovođenja i znanje o izvođenju osnovne masaže, što se potvrđuje polaganjem završnog ispita.

Specijalistički kursevi se sprovode samo kroz praktičnu nastavu.
Svaki kurs obuhvata 10 sati praktične obuke.

#1 - Relaks masaža

Relaks masaža može da bude opšta i parcijalna i karakteriše se sporim ritmom izvođenja. Jačina pritiska/stiska bi trebalo da bude dozirana tako da ne bude ni previše jak ni previše blag. Masirana osoba određuje intezitet pritiska/stiska.

#2 - Anticelulit masaža

Anticelulit masaža spada u kategoriju opštih terapijskih masaža. Ova vrsta masaže ne sme da boli. Osnova anticelulit masaže je pravilno izvedena limfna drenaža.

#3 - Limfna drenaža

Postoji opšta limfna drenaža celog tela i parcijalna limfna drenaža. Opšta limfna drenaža se izvodi u terapijske svrhe, sa ciljem da se pospeši opšta cirkulacija telesnih tečnosti sa akcentom na limfu; parcijalna limfna drenaža se sprovodi sa ciljem pospešivanja cirkulacije telesnih tečnosti sa akcentom na limfu, najčešće donjih ekstremiteta.

#4 - Masaža trudnica

Masaža trudnica se sprovodi od trenutka kada plod oživi (16. nedelja trudnoće), uz saglasnost i konsultaciju  specijaliste ginekologa koji vodi trudnoću. Najčešće se kombinuje limfna drenaža nogu i parcijalna terapeutska masaža lumbalne kičme.

#5 - Masaža stopala

Masaža stopala spada u kategoriju parcijalnih masaža. Pritiskom na tabansku stranu stopala direktno se deluje na mišiće i tetive, koji se opuštaju, a samim tim se i kosti stopala vraćaju u fiziološko stanje. Masažom stopala se pospešuje cirkulacija u stopalima, tako da masirana osoba nakon masaže oseća lakoću pri hodu i trčanju, odsustvo pritiska i rasterećenje tela, posebno donjeg dela kičme.

#6 - Sportska masaža

Masaža sportista najčešće spada u kategoriju najčešćih parcijalnih masaža. Može da bude i opšta.  Specifična je po tome što se primenjuje nekada pre, a svakako posle takmičenja / treninga.

Prostorije praktične nastave

SPECIJALISTIČKI KURSEVI

190€u dinarskoj protivvrednosti

po kursu

  • Specijalizacija za odredjeni tip masaže
  • 10 časova praktične nastave
  • Individualna obuka
  • Lako usvajanje masažnih tehnika
  • Državno priznato Uverenje
  • Izrada Uverenja
  • Bez skrivenih troškova

Saznajte detaljnije informacije o kursevima: Osnovnii kurs masaže, specijalistički kursevi masaže, cenovnik